Modernized Home On A Spacious Lot

Speyerweg, Düsseldorf, Germany
Price Upon Request
MLS 1056847
Web code COPP
Status Active

Key Details

Total Beds
6
Full Baths
3
Year Built
1954

Overview

Here you can expect a detached and modernized single-family house with around 246 square meters of living space, a comfortable extension and a pool with pool house on a spacious plot.

You enter the house through the spacious entrée, which was added to the existing main house in 2014, and you reach the gallery of the living area of the house via three steps. One of the highlights of the house immediately catches the eye here, the floor-to-ceiling window front facing the garden, which extends over the ground floor and garden floor. To the left of the gallery on the...

ground floor of the house you will find the spacious living-dining area with an open kitchen, which was extended towards the garden by an extension in the mid-1960s. A balcony terrace gives you access to the garden, in which a comfortably developed and heated extension, the pool house and the unfinished pool are waiting.

The pool house is already tiled and has a basic electrical installation, but it still has to be completed, as does the pool technology and the concrete pool. The building permit that has expired due to the interrupted completion must also be renewed.

On the ground floor there is also a guest room with en suite bathroom, a guest toilet and the first, original staircase, which was redesigned as part of the extensive renovation and conversions in 2013 and 2014. This open staircase covered with solid wood takes you to the upper floor, where you will find three bedrooms, a gallery, and a shower room. Another staircase leads you from the hallway of the upper floor to the developed studio of the house.

In the basement of the main house are the building services room, the laundry room, the boiler room and a comfortably developed dressing room. In addition to the gas central heating, the boiler room also contains the technology for the existing solar system.

Back in the entrance of the ground floor, a staircase leads from the gallery to the garden level of the rear extension. This accommodates two further bedrooms and a bathroom as well as a pantry kitchen. This area can therefore be used as a self-sufficient granny flat and also has access to the garden through a door. However, there is older water damage on this floor, which partially requires the replacement of the parquet floor and the wall coverings.

The house is flanked by a garage that extends the entire depth of the house, which also has a gate on the garden side and, in addition to two cars in a row, also offers additional storage space.

Continue Reading Show Less