MLS 988983
Web code WGPI
Status Active

Key Details

Total Beds
3
Full Baths
2
Year Built
1982

Overview

A LIVING DREAM IN A PURE INNER COURTYARD - Discover the possibilities of a variable floor plan that offers many design options. Whether you are enthusiastic about a master's area with an en suite bathroom or your heart beats for a light and elegant home office - the choice is yours. Or rather: (Almost) anything is possible. Three out of four rooms have access to two balconies - they face the quiet inner courtyards with gardens and guarantee a pleasant urban life without being disturbed by traffic noise. The apartment is extremely conveniently located and centrally located in eastern Haidhausen....

The east / west facing apartment is on the 5th and last floor of the house and was renovated / modernized in 2020. New floor-to-ceiling windows with integrated ventilation, two white-tiled bathrooms with new design floors in a granite look, two balconies (east / west), an open fitted kitchen and the spacious interior design characterize the very light and airy, elegant apartment. The floor-to-ceiling windows let a lot of light into the rooms. Special glass and shutters on all windows protect against heat on warm days and keep the room climate pleasant all year round. In winter the apartment is at the right temperature, but of course the heating provides cozy warmth in every room if required. The heat meters will soon be switched to remote reading. The complex has two gardens, one is designed as a barrier-free relaxation garden with pergola and benches, the other as a leisure garden with a playground. They are framed by well-tended beech hedges and ivy-covered fences. The residential complex is in very good condition with no renovation backlog, the reserve is well dimensioned and allows necessary measures to be carried out without special levies. The elevator system was renewed in 2017, corridors and underground parking were painted. The contemporary modernizations in the areas of CO2 savings (preparation of a district heating connection instead of gas as an energy source), solar use of the roof areas, electric charging options in the underground car park are prepared at an early stage with in-house engineers. In 2020/21, the facility received new windows (triple glazing) and new facades on the courtyard side, resulting in a contemporary look and energetic optimization. So the investment is future-proof.

Continue Reading Show Less

Location




Explore the Area